את הפיאט 8V תיארו היסטוריוני רכב בשני תיאורים עיקריים: "מכונית בה הורשו המהדסים לעשות את כל העולה על רוחם" וכן גם "מעצבי פיאט מביעים את עצמם". במילים אחרות, הפיאט 8V של שנת 1952 לא הייתה מעולם מכונית ייצור סדרתית אשר נמכרה בכמויות מסחריות, אך בהחלט הייתה ציון דרך אשר בא להראות לעולם שפיאט יכולה ואף מסוגלת לייצר מכונית ספורט מדהימה של ממש.
ה- Otto Vu (מאיטלקית – שמונה וי) הייתה בשנת 1952 אחת מהמכוניות החדשות באמת. למה באמת? לא היו מכוניות רבות באותה תקופה אשר תוכננו ויוצרו מאפס אלא השתמשו במכלולים וחלקים אשר מבוססים על דגמים קודמים, תוך שיפורם ושינויים על-פי הדרישה. שום חלק בפיאט 8V לא היה כזה. השלדה, המתלים, המנוע ושאר המכלולים היו פרי פיתוח חדש וכן גם עיצובה הייחודי והמושך במיוחד.

ליבה של הפיאט 8V היה מנוע ה 8V בזוית של 70 מעלות והיה מתקדם מאוד לתקופתו. יחידת מנוע זו תוכננה במקור עבור דגם ה- 1900 סאלון, זווית ה-70 מעלות תוכננה בכדי שמנוע זה יתאים לתא המנוע הקטן יחסית של ה-1900 אך מעולם לא היה בו שימוש לדגם זה. למנוע בנפח 1996 סמ"ק היה הספק של 105 כ"ס ולאחר זמן קצר הועלה ההספק ל-115 כ"ס. הכוח לגלגלים האחוריים הועבר באמצעות תיבל הילוכים ידנית בת ארבעה הילוכים כסטנדרט וחמישה הילוכים כאופציה. תצורה זו הביאה ת הפיאט 8V למהירות סופית מכובדת לתקופתה של 193 קמ"ש.

שלדת הפיאט 8V התבססה על שלדת צינורות כפולים, אליה גוף המכונית רותך עם הרכבתה. המתלים הקדמיים היו סטנדרטיים יחסית לטכנולוגיות הקיימות אך המתלים האחוריים היוו חידוש של ממש. היו אלו מתלים עצמאיים עם דיפרנציאל הנתמך בשלדה עצמה.
עיצוב צורת גוף הפיאט 8V התאים לעיצוב צורתן של מכוניות מרוץ באותה תקופה ולאו דווקא לעיצובה של מכונית כביש פרקטית. עיצובה בתצורת מכונית ספורט בעלת שני מושבים וארבעה פנסים ראשיים הקנו לה מראה ייחודי. פנים המכונית היה כה צר, עד שמושב הנוסע נמצא מעט מאחורי מושב הנהג, בכדי לאפשר לשני המושבים להיות זה לצד זה ולתת לנהג את המרחב הדרוש לו לנהיגה,ככל הניתן.

עפ"י הסטנדרטים של ראשית שנות החמישים, הייתה ה-8V מכונית מהירה מאוד והגיעה בקלות רבה למהירותה הסופית. רק בשלהי שנות השישים יצא לפיאט דגם אשר הצליח להתחקות אחר ביצועיי ה-8V .
הבעייה העיקרית עם ייצורה של הפיאט V8 הייתה חוסר הרצון של חברת פיאט לייצר את ה-V8 בייצור המוני ולכן גם לא נערכה לכך מבחינת פסי ייצור המנוע והמכונית, למרות הדרישה. בשל כך, תומחרה המכונית במחיר גבוה מאוד יחסית, 2.85 מליון לירטות, אשר היה מחיר כפול ממכונית הפאר של פיאט באותה תקופה, ה-1400 סאלון.
לאחר ייצור 34 היחידות הראשונות, פיאט ביצעה מתיחת פנים קלה ל-8V , הסירה את חיפויי הגלגלים האחוריים ושינתה את מיקום שתיים מארבעת הפנסים הקדמיים הראשיים. למרבה הצער, ייצור יצירה זו מבית פיאט הופסק בשנת 1954, לאחר שנתיים בלבד עם תפוקת ייצור של 114 יחידות בלבד.

