בשנת 1937 הכריזו האחים ריצ'ארד ויאן ג'נסן על הקמת חברת המכוניות ג'נסן ( Jensen ) וזאת לאחר שבמשך מספר שנים, עסקו בבניית מרכבים בעבור חברות אחרות והחליטו שהגיע הזמן לייצר מכוניות תחת המותג שלהם. ככל יצרן רכב חדש בזמנו, התפוקה בתחילה הייתה קטנה יחסית והתבססה על מנועים ומכלולים קיימים בשוק. במקביל למכוניות אשר יוצרו תחת המותג ג'נסן, המשיכו האחים בייצור מרכבים בעבור חברות חיצוניות ולאחר מלחמת העולם השנייה בנו עשרות אלפי מרכבים ושלדות עבור חברות כגון אוסטין ואוסטין-הילי. כמו כן, בשנות השישים חברת ג'נסן הבריטית הייתה זו האחראית על הרכבת הוולוו P1800 Sport Coupe ועל הרכבת ה Sunbeam Tiger.
בסוף שנות החמישים נדרשו לג'נסן מנועים חזקים וייחודיים בכדי לשמור ולשפר את מעמדה. לשם כך, החליטו בג'נסן להחליף את מנוע האוסטין הישן והטוב אשר שימש את ג'נסן במשך שנים רבות ולשם כך, פנו לחברת קרייזלר ארה"ב ורכשו מהם את מנוע ה- V8 החדש ביותר מתוצרתם וכן את מכלולי התמסורת האוטומטית.

לג'נסן באותן שנים לא היה קשר ישיר עם קרייזלר למעט העובדה שמנועי קרייזלר נרכשו ע"י חברת ג'נסן לשימושה ולמעשה כל שלושת ה"גדולות", ג'נרל מוטורס, פורד וקרייזלר התחרו ביניהם על מי מהן תשווק את המנועים לג'נסן. כמות הייצור הקטנה יחסית של ג'נסן הייתה מרכיב חשוב מכיוון שבשל כמות זו היא לא היוותה איום על מכירות מכוניות כגון הקורבט או הת'נדרבירד מתוצרת ה"גדולות".

השלב הבא מבחינת ג'נסן היה לייצר מכונית חזקה ובעלת ביצועים טובים אמיתיים. לשם כך רכשה מקרייזלר את המנוע שנחשב למתקדם ביותר בזמנו, מנוע ה-V8 קצר המהלך בנפח 6 ליטר אשר שולב עם תיבת הילוכים אוטומטית בת 3 הילוכים. למרות גודל ונפח המנוע היה הוא קל יחסית והוא השתלב באופן מושלם בדגם ה CV8 אשר ייעדה חברת ג'נסן להיות מכוניות הביצועים האולטימטיבית מתוצרתם.
עיצובה של ה- CV8 אשר הוצגה לראשונה בשנת 1962 היה שנוי מעט במחלוקת מכיוון שרבים ביקרו את ג'נסן על-כך שהיא מנסה לשדר יותר מדי מסרים במכונית אחת ואכן בעיצובה של ה- CV8 נראים אלמנטים של מכונית ספורט, מכונית יוקרה, מכונית סאלון וטורינג. על נושא אחד לא היה לאיש מקום לביקורת- הביצועים. מנוע ה-V8 בנפח 5916 סמ"ק היה בעל הספק של 305 כ"ס עם אופציה של 4 הילוכים ידניים או 3 אוטומטיים, מתלים קדמיים עצמאיים וסרן אחורי חי הנתמך בקפיצי עלים וארבעה בלמי דיסק פזורים להם בכל גלגל. גוף המכונית נבנה מסיבי-זכוכית, עובדה אשר הקנתה לרכב משקל קל יחסית.

מחירה של ה- CV8 היה יקר יחסית, דבר אשר מנע ממנה להפוך ללהיט ולהימכר בקצב מהיר וכמו כן אלו אשר חיפשו מכונית ספורטיבית נרתעו מעט מהמראה המעט שמרני של המכונית לעומת האופציות באותן מחירים אשר הציעו המתחרים אך עדיין הייתה היא אופציה זולה לעומת האקזוטיות מאיטליה.
בשנת 1963, כאשר התחיל שיווקה המסחרי, מחירה היה 3,392 ליש"ט, קצת מעט מדגם ה DB4 מתוצרת אסטון מרטין אשר מחירו היה 3,505 ליש"ט. אחד המכשולים של ג'נסן היה דווקא מכיוון יגואר, אשר דגם ה MKII 3.8 עלה "רק" 1,557 ליש"ט ורוב הקונים הפוטנציאלים העדיפו את השם והמוניטין של יגואר על זה של ג'נסן למרות שהיגואר לא התקרבה לביצועיה של ה-CV8.

דגמיה החדשים של ה-CV8, ה- MKII וה- MKIII היו עשויים פח וזאת בשל קשיי הייצור ושמירה על איכות ההרכבה אשר נתקלה בהם חברת ג'נסן עם דגם ה- MK I. למרבה האירוניה, רוב מכוניות ה CV8 אשר שרדו עד היום הינן אלו מהדור הראשון שכן דורות ה"פח" החלידו ולא שרדו עם השנים.
במשך ארבע שנות ייצור ה CV8 יוצרו 70 מכוניות מדגם ה- MK I, 250 מדגם ה- MK II ו141 מדגם ה MK III. סך של 461 יחידות בסה"כ והיא נחשבת כיום למכונית קלאסית של ממש בערכה הכספי וערכה האספני.
