מאז ומתמיד מכוניות קונספט היו שונות, מיוחדות, מוזרות, חלקן נראו כפרי דמיונם המופרע של מעצבי מכוניות וחלקם נראה כרכב העתיד. מאיפה הכל התחיל?
המונח מכונית חלומות או כפי שאנו מכירים את המונח כיום – מכונית קונספט החל דרכו בתערוכת הרכב מוטורמה בשלהי שנות החמישים בה הציגו ג'נרל-מוטורס את מכוניות החלומות שלהם. הארלי אירל, מנהל העיצוב של ג'נרל מוטורס נעזר בתערוכת מוטורמה בכדי להציג לציבור הרחב את מכוניות העתיד, על פי חזון GM.
ידוע היה שמכוניות חלומות שזכו להגיע יום אחד לייצור המוני היו שונות בעיצוב ולעיתים אף בתכלית מכוונת אותו מעצב או מהנדס. הארלי היל השתמש בתערוכת מוטורמה בכדי לעורר את דמיונם של מנהלי חברת GM ולהראות להם את הפוטנציאל הטמון בחדשנות ועיצובים יוצאי דופן. התוצאה הייתה תצוגה מרשימה של לא פחות מ 48 כלי רכב שונים שאת עיצובם וחדשנותם מחקים עד ימים אלו.
למעשה כמעט ואין יצרן רכב שלא השתעשע, מתוך משחק עיצובי או מתוך כוונות עתידיות בעיצוב ותכנון מכונית חלומות משלו. וירג'יל אקסנר מחברת קרייזלר החל בשיתוף עם סדנת Ghia בעיצוב ותכנון מכוניות קונספט. חברת פורד רעננה את דגמיה לאחר חמישים שנות פעילות עם מספר דגמי קונספט יוצאי דופן אך GM הייתה זו שדחפה חזק את הטרנד החדש של מכוניות החלומות.
הציבור היה רעב לכל דבר חדש ושונה. מלחמת העולם השנייה התירה משקעים רבים באירופה ובמיוחד גרמניה ואיטליה החלו בתוכניות שיקום מסיביות לענף התחבורה בארצן ובמקביל דאגו לעצב ולייצר מכוניות חלומות משלהן. הציבור נהר בהמוניו אל אולמות התצוגה ולתערוכות הרכב בכדי לחזות ביצירות החלומות.
בחרנו בעבורכם מבחר מכוניות קונספט אמריקאיות שהיוו פריצת דרך אמיתית. מרבית המכוניות לא זכו לייצור סדרתי, לצערם של אחדים ולשמחתם של אחרים אך ניתן לראות אלמנטים עיצוביים שונים הקיימים ברכבים אלו אותם אנו יכולים לראות ברכבים שיוצרו בייצור סדרתי בעבר ואף היום.
1954 Ford Atmos

1955 Ford Mystere

1958 Pontiac Firebird III

1981 Ford Cockpit

1962 Ford MK I

1956 Buick Centurion

1955 Mercury D528

1963 Chevrolet Pininfarina

1956 Studebaker-Packard Predictor

1964 GM Runabout

1958 Ford De Paolo

1958 Ford X-2000

1961 Chrysler Turboflite

1967 Ford Allegro II

1961 Corvette Mako Shark III
