קולין צ'פמן ( Colin Chapman ), מייסד חברת לוטוס, העריץ את כל הקשור לתחום המוטורי עוד בהיותו עובד בחברת אלומיניום בריטית. הערצתו זו הביאה אותו לבנות כמעט כתחביב מכונית דו מושבית אשר זכתה לשם לוטוס. המכונית הראשונה מבית לוטוס הייתה הלוטוס 6 אשר ראתה אור בשנת 1963 והייתה מבוססת על שלדה צינורית ונמכרה כמכונית קיט. עד סוף שנות השישים פותחו ויוצרו מכוניות שונות כגון הלוטוס Seven, ה- Elite, Elan, וה- Elan Plus 2.

כשהחליטו בחברת לוטוס ( Lotus ) להיכנס לעולם הספורט המוטורי, לא ארך הזמן עד שפותחו מכוניות מרוץ מתוצרתן, בעלות מנועים מרכזיים ורמה טכנולוגית גבוהה. לעומת זאת, כשהחליטו להכניס טכנולוגיית ייצור מכוניות בעלות מנוע מרכזי למכוניות הכביש, התעכב הפיתוח והייצור מספר שנים מכיוון שללוטוס לא היה פתרון טכנולוגי בנמצא לתיבת ההילוכים וגל ההינע המתאים למכונית כביש עם מנוע מרכזי.

במהלך שנות השישים, יצרה לוטוס ברית ייצור ופיתוח שיתופית עם חברת רנו, שיתוף פעולה מעניין אשר תוצרתו הראשונה הייתה בשנת 1967, הלוטוס אירופה ( Lotus Europa ), אשר הייתה מכונית ספורט קטנה דו מושבית, בעלת מנוע מרכזי. שם המכונית – אירופה, נבע מכוונת רנו ולוטוס לשווק את המכונית לשוק האירופאי בלבד.

התצורה בה הורכב המנוע היה מנוע הרנו ותיבת ההילוכים אשר מו'מו מאחורי תא הנוסעים, אך לפני הגלגלים האחוריים אשר אלו המניעים את האירופה. המנוע עצמו היה גרסא משופרת של מנוע הרנו 16, רכב בעל הנעה קדמית, בה הותקן מנוע זה לפני הגלגלים הקדמיים. עובדה אשר גרמה לרנו לבצע את התאמות בכדי שלאירופה לא יהיה גיר עם ארבע הילוכים אחוריים…

כמו בדגם האלאן ( Elan ), גם לאירופה הייתה שלדה העשויה ממתכת וככל הלוטוס האחרות, הגוף עצמו היה עשוי פיברגלאס. בדגמים הראשונים אשר יוצרו, חובר באופן קבוע גוף המכונית לשלדה, אך משנת 1968, עם הוצאת סדרת הייצור השנייה של האירופה, השלדה הופרדה מהגוף וניתנה לפירוק בעת הצורך. שנת 1969 הייתה השנה בה הלוטוס אירופה נמכרה באופן סדרתי ורשמי בתחילה בבריטניה ומשם ליתר אירופה, בתצורת קיט או כמכונית מורכבת.
תכנונה המקורי של חברת לוטוס, היה לייצר מכונית פשוטה למדי בעלת מנוע מרכזי אשר מחירה יהיה זול יחסית. מנוע בנפח 1565 סמ"ק בעל הספק של 82 כ"ס מיצב אותה במקום טוב באמצע לעומת מתחרותיה, הן מבחינת ביצועים והן מבחינת המחיר. לאחר ארבע שנות ייצור עלה הביקוש לביצועים טובים יותר מהאירופה ולוטוס נענתה לדרישה, בידיעה כי השינויים יביאו להתייקרות הדגם הבסיסי. בעזרת רנו שולב באירופה מנוע בעל גל-זיזים כפול בנפח של 1558 סמ"ק והספק של 105 כ"ס. בשנה זו בוצע בין היתר עדכון עיצובי של חלקה האחורי של האירופה, בהתאם לבקשות ודרישות קוניה הפוטנציאלים. שנה מאוחר יותר זכה אותו מנוע לעדכון נוסף כשהוגדלו בו משמעותית השסתומים וכתוצאה מכך, גדל הספק המנוע ל- 126 כ"ס מכובדים אשר בין יתר היתרונות שיפרו את המהירות הסופית בדגם הבסיסי מ 175 קמ"ש ל-194 קמ"ש.

למרות היות האירופה מכונית ספורט קטנה, היא שמרה על יחסי משקל נכונים אשר נתנו לה יכולות גבוהות יחסית למחירה וגודלה. לצערה של חברת לוטוס, האירופה סבלה מתקלות חוזרות ולא מעטות במערכותיה השונות, עובדה אשר פגמה בתדמיתה כמכונית אמינה.


